De specialismen van PSB INSPECTION

De handel in vaste brandstoffen, biomassa producten, metalen en mineralen kent vele verschillende soorten, ieder met specifieke eigenschappen en uitdagingen.

PSB Inspection beschikt over een team specialisten, ieder gespecialiseerd met betrekking tot inspectie en bemonstering van de verschillende producten. Kwaliteit en precisie staan bij ons hoog in het vaandel en zijn specialiteiten van ons team. 

Voor vaste brandstoffen, zoals verschillende soorten en herkomsten kolen voor de energieopwekking, cokes voor de metaalindustrie, Antraciet en Petroleum cokes voor verschillende industrieën, maar ook voor de biomassa-producten, metalen en mineralen hebben wij verschillende specialisten voor u beschikbaar.

Na uitvoering van een inspectie en/of bemonstering van de vracht ontvangt u als opdrachtgever een uitgebreid rapport met onze bevindingen.

Alle bemonsteringen en monstervoorbereidingen voeren wij uit in overeenstemming met de meest recente Internationale Normen ISO- en/of ASTM-standaard. Deze normen en standaarden hebben wij door middel van interne regels nog verder aangescherpt zodat wij de kwaliteit en zekerheid voor alle betrokkenen, leverancier en ontvanger, kunnen waarborgen.

PSB Inspection wordt ook met regelmaat aangesteld als ‘Umpire Lab’, waarbij monsters worden ontvangen van de laad- en loshaven. Het oordeel en de resultaten zoals beoordeeld door PSB Inspection wordt als bindend beschouwd.

Certificeringen